Vår hemsida är nu uppdaterad

Upptäck vår ”nya hemsida”!

För nu har vi fått iordning på hemsida igen. Maria i samråd med Simeon på Midmarketing har åtgärdat felaktigheter och gjort kompletteringar. Se exempelvis under länkar. Där synliggör vi vårt samarbete med Västgötalandet. En sammanslutning kring lokalproducerad mat, boende etc. Och där finns vi också med som en attraktion. Vi har också gjort en länk till Finnestorps vänners egen blogg. Här ges inte bara en presentation kring Finnestorp, utan en bredare bild kring folkvandringstid. Sedan har vi ScenVara som gör ett teaterspel kring Finnestorp. Ett imponerande skådespel och spelplatsen är magiskt belägen direkt invid Lidan. OCH, med utsikt mot själva offerplatsen. Finnestorp är också ett projekt inom Riksantikvarieämbetet UV Väst. Ett synliggörande kring detta ser vi genom den blogg som finns på UV:s hemsida. Liksom en länk till Falbygdens museum som visar utställningen kring Finnestorp – ”Drakskatten”.

För er som vill öka på kunskapen kring Finnestorp, kan gå in på Historiska museets databas. Där finns Finnestorp (tillsammans med Birka etc) som en mer utvecklad databas. Innehållande Historiska museets samlade uppgifter om Finnestorp. För att ytterligare djupdyka kring temat kan ni också gå in på Riksantikvarieämbetets hemsida. Gå in under Fornsök, I fältet ”RAÄ:nummer”, skriver du in-  Larv 121:1. Tryck sedan på sök och vips får du fram de uppgifter som finns om platsen.

Vi har  flera länkar till som kommer att adderas på. Exempelvis till olika fornminnesföreningar, bloggplatser som Historeiforum etc. Men det kommer att ske först efter det att vi har grävt färdigt grävomgång nr 2.

Under fliken ”Souverirer” har vi lagt in nya läckra skrämsläckare etc.

Under fliken ”Press” finns radio och TV-inslagen samlade.

En ny förbättrad karta finns under ”Platsen Finnstorp”.

Jo, ni får upptäcka själva……