Då är vi igång igen & för sista gången

I måndags startade vi grävningen med att bana av matjorden med grävmaskin. Samtidigt startade regnet att falla i stor omfattning. Till slut hade det fallit hela 50 mm! Nästa dag steg Lidan & alla kringliggande vattendrag också. Vattenytan steg med ca en meter. Vilket ledde till att vår grävyta fylldes successivt med vatten. Men det var inget problem. Vi tog en exkursion till universitets utgrävning vid Karleby. Därefter åkte vid till det magnifika museet – Falköpings museum (det måste ses!). Vi avslutade med att besöka fornborgen på Mösseberg. Det är också ett måste. Här är det en fantastisk utsikt över det omgivande landskapet. Kort & gott – en magisk upplevelse.

Vi har också börjat gräva fram intressanta fynd. Bland annat ett sadelbeslag och ett remändebeslag. Remändebeslaget har en utsökt dekor & med mönster som vi känner igen sen tidigare. Nedan visas foto på sadelbeslaget & remändebeslaget.