Då kör vi igång – Sista grävningen vid Finnestorp!!!

Nu har vi påbörjat nedräkningen för starten av årets utgrävning (& projektets). Start måndagen den 25/6 (endast avbaning med maskin under förmiddagen) och sedan håller vi på till den 5/7 (6/7 packar vi ihop för gott). Det blir också den sista fältundersökningen av offerplatsen under min ledning. Efter grävningarna vidtar det stora arbetet med att 1/ sammanställa allt fyndmaterial 2/ bearbeta utgrävningsresultaten 3/ publicera forskningsresultaten.

Tillbaka till årets utgrävning…. Denna kommer att ske i våtmarkens allra sydligaste parti. Ytan som kommer att undersökas är belägen direkt norr om en smärre höjd. Detta höjdparti har utgjort en liten ö eller den yttersta spetsen av en liten halvö som sträckt sig ut i den forna våtmarken. Ståendes på stranden har man offrat härifrån & ut i den heliga sjön / sankmarken.

I år blir lite mer omständigt att besöka oss. Det beror på att parkeringsplatsen är på sedvanlig plats invid informations stugorna. Sedan får man gå en längre sträcka för att nå fram till själva grävplatsen. Mer information finns vid informationstugorna.

Nedan – grävning pågår