Sugen på att läsa?

Det är ju extra mycket ledigt i år. Så nu när brunkålen, grönkålen, tjocka & tunna revben, senaps- & currysillen är avnjuten. Då är det dags för några lugna dagar. Jag själv kommer att läsa lite. Så om vill ni läsa några nya artiklar om Finnestorp – så kan jag ge er länk.

De senaste artiklarna är från festskriften till K. Kristiansen (Symbols of identity..- bl.a. om kristendom å asatron) & det är om ”Den folkvandringstida krigaren till häst” (Bohusläns museums års skrift). Men det finns mycket mer att läsa om (Skatmossen – de första människorna i Sverige, Grönån – om alla unika träfynd, Munkedal-Stenungssund under 1000 år – om gravar, guldfynd, kyrkor, centralplatser m.m. osv…). Ja. Det finns en del att förkovra sig i…  Å mer kommer…

Länken är följande:

https://independent.academia.edu/bengtNordqvist